Użytkowników online: 18
kulinaria
Składnik: angostura
Ilość kalorii:0g
Ilość białka: 0g
Ilość tłuszczy: 0g
Ilość węglowodanów: 0g
Wszystkie dane na 100 ml


Krótki opis:

Angostura - gorzka wódka z Trynidadu i Tobago, zawierająca 23, 45 lub 48 proc. alkoholu o ciemnoczerwonej barwie. Jest też aromatyczną przyprawą, którą można dodawać do napojów mieszanych i różnych dań. Jest ona niezbędna w każdym barze do aromatyzowania napojów mieszanych. Prawdopodobnie produkowana jest na bazie rumu oraz nalewów i destylatów ziołowych, m.in. korzenia drzewa chinowego i sandałowego, skórkach pomarańczowych. Oficjalna receptura jest zastrzeżona.

Angostura - najsłynniejsza na świecie wódka gorzka, stosowana powszechnie w małych dawkach do sporządzenia wielu rodzajów koktajli i aperitifów, ma przyjemny zapach ziołowo - korzenny, intensywnie gorzki smak; w zasadzie nie nadaje sie do bezpośredniej konsumpcji, moc 48%

źródło: pl.wikipedia.org

Wszystkie przepisy zawierające ten składnik:


Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER