Użytkowników online: 12
kulinaria
Składnik: rodzynki
Ilość kalorii:0g
Ilość białka: 0g
Ilość tłuszczy: 0g
Ilość węglowodanów: 0g
Wszystkie dane na 100 ml


Krótki opis:

Rodzynki (łac. racemus) - suszone winogrona, należą do bakalii. Mogą być spożywane surowe lub używane do pieczenia (np. ciast). Rodzynki są bardzo słodkie z powodu dużej koncentracji cukrów (głównie fruktozy) i jeżeli są przechowywane przez długi czas, cukier krystalizuje wewnątrz owocu. Staje się on przez to ziarnisty, ale nie zmienia to jego użyteczności. Aby zdekrystalizować cukier w rodzynkach, można je na krótki czas zanurzyć w płynie (alkoholu, soku owocowym, mleku lub gorącej wodzie) aby cukier rozpuścić.

źródło: pl.wikipedia.org

Wszystkie przepisy zawierające ten składnik:


Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER