Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Zapiekane ziemniaki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
fasola konserwowa 250 gramów
olej 2 łyżek stołowych
mięso mielone mieszane 150 gramów
keczup 2 łyżek stołowych
chili 0,5 łyżek deserowych
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
sok z limonki 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane, duże ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić. Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso. Wymieszać z fasolą, keczupem i startym serem. Doprawić do smaku chili, sola oraz pieprzem. Ostudzone ziemniaki przepołowić wzdłuż, wydrążyć i wypełnić farszem mięsno-fasolowym. Ułożyć w wysmarowanej formie. Piec 15 minut w 200 stopniach. Posiekaną natkę wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Ziemniaki podawać z dipem pietruszkowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER