Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Galareta z sandacza z migdałami i rodzynkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sandacz sprawiony 1 kilogramów
wywar z warzyw 1 litrów
czosnek według uznania
rodzynki 50 gramów
migdały 50 gramów
natka pietruszki według uznania
żelatyna według uznania

Wykonanie:

Do wywaru z warzyw wrzucić rybę ze skórką, dodać oczyszczony czosnek. Doprowadzić do wrz4enia i gotować 10 minut na bardzo małym ogniu. Wywar ostudzić, wyjąc rybę, odrzucić skórę i ości, starając się uzyskać jak największe kawałki mięsa. Poukładać w opłukanych zimna wodą miseczkach lub dużej salaterce, dodać po kilka obranych ze skórki migdałów i rodzynek oraz gałązek pietruszki.
Odpowiednią ilość żelatyny (wg przepisu na opakowaniu) namoczyć w małej ilości zimnego wywaru, resztę wywaru doprowadzić do wrzenia, dodać namoczoną żelatynę, nie gotować.. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Zalać rybę w salaterkach, gdy ostygnie wstawić do lodówki. Podawać z cząstkami cytryny lub octem oraz chrzanem.

Uwagi:

Sandacza można zastąpić pstrągiem.
Rybę można gotować z dodatkiem cebuli, wtedy galareta będzie słodka i mętna.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER