Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Buraczki ze śledziem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraczki 350 gramów
ocet winny 0,5 szklanek
miód 0,5 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
goździki 2 sztuk
pieprz 3 ziarna
ogórki kiszone 3 sztuk
matiasy 500 gramów
jabłka 2 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanek
majonez 0,5 szklanek
koperek 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Małe buraczki o średnicy ok. 3-5 cm wyszorować, ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i ułożyć w słoju typu twist. Do octu dodać miód, łyżeczkę soli, przyprawy, wlać półtorej szklanki wody i zagotować. płynem zalać buraki i zamknąć słoik, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Odstawić na 3 dni.
Drobno posiekany koperek wymieszać z jogurtem i majonezem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Osuszone śledzie pokroić w paski, a osączone buraczki pokroić w plastry. Obrane ogórki pokroić w kostkę. Obrane jabłka również pokroić w kostkę. Składniki włożyć do miski zalać sosem i przemieszać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER