Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Makaron z kasztanami i grzybami leśnymi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron wstążki 700 gramów
grzyby leśne 400 gramów
masło 100 gramów
kasztany jadalne 400 gramów
czosnek 2 ząbki
śmietana 600 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Oczyszczone grzyby większe pokroić i smażyć ok. 4 minut w połowie rozpuszczonego masła.
Obrane kasztany przekroić na pół, a oczyszczony czosnek pokroić w cieniutkie pasemka i wrzucić do rondla z rozpuszczoną resztą masła i smażyć 2 minuty. Dodać grzyby oraz śmietanę i całość gotować ok. 2 minuty na małym ogniu. Dodać posiekaną natkę oraz sok z cytryny. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Odcedzony makaron polać sosem grzybowym oraz posypać posiekaną natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER