Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Placuszki z soczewicy z mieszanką warzyw

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
soczewica czerwona 200 gramów
rosół drobiowy 400 gramów
papryczka chili zielona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
imbir (2 cm) 1 sztuk
pieprz Cayenne według uznania
sól według uznania
garam masala 0,5 łyżek deserowych
mąka 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
awokado 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
szczypiorek 0,5 pęczek
pomidory 2 sztuk

Wykonanie:

Oczyszczona soczewicę ugotować w rosole do miękkości, odcedzić.
Oczyszczoną paprykę drobno posiekać, a imbir zetrzeć na tarce. Czosnek oczyścić. Wszystko zmiksować razem z soczewicą. Doprawić do smaku pieprzem, sola oraz garam masalą. Dodać jajko, mąkę i wymieszać. Rozgrzać oliwę i smażyć na niej z obu stron złote placuszki. Osączyć na papierowym ręczniku.
Obrane awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekany szczypiorek i pomidory pokrojone w kostkę. Mieszając, doprawić solą oraz pieprzem. Na placuszki kłaść mieszankę z warzyw.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER