Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Krewetki z awokado

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki gotowane w skorupkach 400 gramów
awokado 2 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
koniak 1 łyżek stołowych
sos tabasco według uznania
sok z pomarańczy 1 łyżek stołowych
skórka z pomarańczy - otarta 0,25 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Obrać ze skorupek krewetki i sparzyć.
Sos: majonez wymieszać z koniakiem, kilkoma kroplami tabasco, sokiem i skórką z pomarańczy.
Umyte, osuszone awokado przepołowić i wyjąć pestkę. Łyżeczką wydrążyć miąższ i posiekać go w kostkę oraz wymieszać z niewielka ilością soku z cytryny, żeby nie ściemniał. Sokiem z cytryny posmarować wydrążone awokado. Krewetki wymieszać z sosem i pokrojonym miąższem, nałożyć do połówek awokado i od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER