Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Tiramisu z orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śmietana 150 mililitrów
cukier 75 gramów
serek mascarpone 125 gramów
napar kawy 300 mililitrów
likier o smaku migdałów 15 mililitrów
biszkopty podłużne 16 sztuk
kakao według uznania
orzechy pekanowe 150 gramów

Wykonanie:

Schłodzoną, gęstą śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodać serek i dobrze wymieszać.
Zmieszać kawę z likierem i nasączyć nią biszkopty. Połową biszkoptów wyłożyć prostokątne naczynie. Biszkopty przykryć warstwą z polowy kremowej masy. Następnie położyć warstwę z pozostałych biszkoptów. Całość przykryć resztą kremu. Posypać kakao i włożyć na 2 godziny do lodówki. Na suchej patelni uprażyć orzechy, wystudzić i posiekać. Przed podaniem posypać orzechami tiramisu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER