Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Mango chutney

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
melon 1 sztuk
mango 1 sztuk
papryczki chili suszone 2 sztuk
ocet winny 100 mililitrów
czosnek 4 ząbki
imbir 0,5 łyżek deserowych
migdały 25 gramów
cukier brązowy 200 gramów
rodzynki 100 gramów
sól według uznania

Wykonanie:

Obrany melon przekroić, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Obrane mango pokroić na plasterki i razem z melonem posolić.
Oczyszczony czosnek, imbir i papryczki zgnieść na jednolitą masę z niewielką ilością octu.
Ocet z cukrem zagotować i do wrzącego wrzucić mango oraz melon i gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać pozostałe składniki, mieszając, osolić do smaku i gotować 15 minut. Ostudzić i przełożyć do słoiczków. Chutney po otwarciu można przez 3-4 dni trzymać w lodówce.

Uwagi:

Migdały posiekane.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER