Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Wykwintny ajerkoniak

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
żółtka 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 125 gramów
spirytus 125 mililitrów
śmietana 300 mililitrów

Wykonanie:

Ubić z jaj i żółtek kogel-mogel. Ubijając, dodawać po łyżce cukru i cukier waniliowy. Powoli dolewać spirytus. Schłodzona śmietanę lekko ubić i delikatnie połączyć z masa jajeczną. Likier przelać do butelki i odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem ajerkoniak powinien nabrać temperatury pokojowej.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER