Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Maślane krążki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 35
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier puder 100 gramów
jajka 1 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 270 gramów
czekolada gorzka 50 gramów

Wykonanie:

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem. Ucierając, stopniowo dodawać mleko, jajko, cukier waniliowy, sól oraz przesianą mąkę. Ciasto podzielić na pół. Do jednej polowy dodać startą grubo czekoladę. 2-3 duże blachy wyścielić papierem do pieczenia. Jasne ciasto przełożyć do szprycy do dekoracji tortów z dużą gwiazdką i wycisnąć na blachy pierścionki. Piec kolejno w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 minut na złoty kolor. Tak samo zrobić z ciastem czekoladowym.
Zimne ciasteczka posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER