Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pralinki kokosowo-figowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 50
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czekolada mleczna 175 gramów
wiórki kokosowe 25 gramów
figi suszone 200 gramów
marcepan 200 gramów
pistacje 125 gramów
masło 25 gramów
Cynamon 0,5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Połamaną czekoladę razem z masłem stopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Marcepan i figi pokroić w drobną kostkę, a pistacje posiekać(odłożyć 25g).
Do polewy czekoladowej dodać wiórki kokosowe, oraz cynamon i krótko ją podgrzać. Wymieszać z figami, marcepanem i pistacjami. 2blachy wyścielić papierem do pieczenia. Za pomocą 2 łyżeczek nakładać masę na papier. Posypać je odłożonymi pistacjami. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Ciasteczka przełożyć do papierowych foremek do babeczek i przechowywać szczelnie zapakowane w chłodnym miejscu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER