Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Amerykańskie chrupiące orzechowce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 80
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
orzeszki ziemne niesolone 150 gramów
orzeszki pini 60 gramów
masło 150 gramów
cukier brązowy 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
olejek migdałowy według uznania
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych

Wykonanie:

Orzechy grubo posiekać. Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i solą na gładki krem. Wymieszać jajka ze śmietaną i stopniowo dodawać do masy, ucierając, dodać kilka kropli olejku migdałowego oraz stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Ciasto wymieszać z orzechami. Łyżeczką nabierać nieduże porcje ciasta i układać na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Ciasteczka posypać cukrem. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, wystudzić.

Uwagi:

Masło można zastąpić margaryną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER