Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Grzyby panierowane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
suszone grzyby 24 sztuk
mleko 2 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte suszone grzyby tzn same kapelusze grzybów zalać zimnym mlekiem i odstawić na noc. Rano dodać szklankę wody oraz szczyptę soli i ugotować. Odcedzone grzyby oprószyć sola oraz pieprzem z obydwu stron. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER