Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Tort bezowy z bitą śmietaną

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
białka 6 sztuk
ocet 3 krople
sól 2 szczypta
cukier 1,5 szklanek
śmietana bita 250 mililitrów
miód 4 łyżek stołowych
czekolada gorzka 0,25 sztuk
orzechy włoskie 3 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
olejek waniliowy według uznania

Wykonanie:

Białka ubijać mikserem, jak zacznie tworzyć się piana dodać ocet i sól. Ubijając, dodawać stopniowo cukier.
Sztywną pianę rozłożyć na 2 okrągłych spodach od tortownicy, wyłożonych papierem do pieczenia i natłuszczonych. Piec w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez 120 minut, aby białka się nie spiekły, wystudzić.
Krem: bitą śmietanę delikatnie przemieszać z miodem, dodać połamana na kawałeczki czekoladę i posiekane orzechy.
Ułożyć krem na jednej z bez i przykryć drugą. Posypać cukrem pudrem i kakao.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER