Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Potrawka z łososia

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z łososia 150 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
śmietana 150 mililitrów
koperek 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
makaron 250 gramów
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Pokroić w kawałki filet z ryby świeżej lub wędzonej. Mięso wrzucić na łyżkę rozgrzanej oliwy. Dodać oczyszczony, rozdrobniony czosnek, potem śmietanę posoloną (by się nie zważyła) oraz posiekany koperek. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Połączyć z ugotowanym makaronem i skropić sokiem z cytryny. Podawać na ciepło udekorowane gałązkami koperku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER