Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kopytka po włosku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sos do spaghetti 2 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
jajka 1 sztuk
mąka 250 gramów

Wykonanie:

Z przesianej mąki, jajek i ugotowanych, przeciśniętych przez praskę ziemniaków zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta wyrobić zgrabne kopytka i partiami gotować w dużej ilości osolonego wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać na gorąco polane sosem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.

Uwagi:

Sos do spaghetti: pomidorowym (z cebulą, czosnkiem i bazylią), czosnkowym lub bolognese (z boczkiem, mielonym mięsem i pomidorami).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER