Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
placki naleśnikowe 10 sztuk
grzyby leśne 250 gramów
śmietana 0,5 szklanek
żółtka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone grzyby drobno posiekać. Smażyć na suchej patelni, mieszając, az sok odparuje. Wlać połowę oleju, dodać posiekaną cebulę i smażyć, mieszając, aż cebula się zeszkli. Dodać śmietanę i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Dusić na małym ogniu, aż grzyby będą całkiem miękkie, a sos zgęstnieje. Dodać żółtko oraz posiekaną natkę, mieszając doprawić.
Naleśniki posmarować farszem i skropić olejem. Zapiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni i podawać.

Uwagi:

Taki farsz nadaje się także do krokietów i pieczonych pasztecików.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER