Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

"Latajace talerzyki" z konfiturą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 40
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
masło 200 gramów
jajka 1 sztuk
drożdże 40 gramów
mleko 0,5 szklanek
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
konfitura truskawkowa 1 sztuk
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Do przesianej maki dodać posiekane masło, wbić jajko, pokruszyć drożdże, dodać odrobinę cukru oraz soli. Zagnieść gładkie ciasto i włożyć je do garnka z zimna wodą. Gdy wypłynie rozwałkować na placek grubości 5 mm. Szklanka wykrawać krążki. Na środku połowy placuszków położyć po łyżeczce konfitury. Przykryć pozostałymi krążkami. Palcami dokładnie zlepić brzegi placuszków i widelcem wycisnąć karbowany wzór. Ciasteczka ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Upieczone posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: 3101monika1991

Data: 2010-11-02

Dla maluszków to istna frajda mieć takie latające talerzyki z konfiturami :)

Autor: anitek;]

Data: 2010-06-27

pycha....;P

Autor: ...2

Data: 2010-04-06

Wyśmienite! mniam ! ;))

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER