Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krokiety cebulowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
olej według uznania
cebula 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
ser żółty 3 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
gałka muszkarołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ciasto: przesiana make zmiksować z mlekiem, wodą, jajkami oraz szczypta soli i odstawić na 15 minut.
Z ciasta na rozgrzanym oleju usmażyć cieniutkie naleśniki.
Farsz: oczyszczona cebule posiekać i udusić na maśle, dodać tartą bułkę i starty ser, doprawić do smaku pieprzem oraz sola. Gdy masa ostygnie, dodać żółtko i wymieszać.
Farsz rozkładać na naleśnikach, każdy składać, formując nieduże krokiety.
Przed podaniem panierować w jajku oraz bułce tartej i podsmażyć na oleju. Podawać do zupy grzybowej.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER