Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Warzywny bukiet

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta pekińska 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ogórek zielony 2 sztuk
pomidory 3 sztuk
rzodkiewki 1 pęczek
papryka 1 sztuk
kukurydza konserwowa 1 puszka
sos sałatkowy 1 sztuk

Wykonanie:

Oczyszczoną kapustę pokroić w paski, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sitku. Oczyszczona cebule pokroić w krążki. Pozostałe umyte, osączone warzywa pokroić w kostkę. Dodać opłukana, osączona kukurydzę. Całość przemieszać i wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem polać dowolnym sosem sałatkowym np. winegret (3 łyżki octu winnego przyprawić sola oraz pieprzem i wymieszać z 3 łyżkami oliwy).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER