Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z kalarepką i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
rukola 150 gramów
rzodkiewki 1 pęczek
cebula 1 sztuk
kalarepki 250 gramów
kiełki rzodkiewek 120 gramów
ocet winny 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ser przełożyć do miski, lekko posolić, dodać 1/3 drobno posiekanej rukoli i wymieszać.
Oczyszczone rzodkiewki, kalarepkę i cebule pokroić, dodać opłukane, osączone kiełki oraz resztę rukoli. Ocet wymieszać z solą, pieprzem oraz cukrem i olejem. Przygotowanym sosem polać rzodkiewki, rukolę, kalarepkę i kiełki. Z masy twarogowej zrobić kulki, przełożyć do sałatki i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER