Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kolorowa sałatka z rukolą i indykiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z indyka 500 gramów
olej 1 łyżek stołowych
sałata lollo rosso 1 sztuk
sałata lollo bianco 1 sztuk
rukola 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 400 gramów
dymka 1 pęczek
jogurt naturalny 300 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z limonki 1 sztuk
skórka z limonki - otarta 1 sztuk
cukier 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w paseczki, oprószyć sola oraz pieprzem i smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oczyszczona , osuszoną sałatę i rukole porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić na połówki, a dymkę w krążki.
Sos: jogurt wymieszać z oliwą, sokiem i skórka z limonki, doprawic solą, pieprzem oraz cukrem.
Warzywa oraz paseczki mięsa przełożyć na talerze i polać sosem jogurtowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER