Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Filety z indyka z sałatką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z indyka 600 gramów
vegeta 1 łyżek stołowych
melon 1 sztuk
orzeszki piniowe 50 gramów
rukola 200 gramów
pomidory 200 gramów
czosnek 3 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
oliwa 50 mililitrów
sok z cytryny 3,5 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w cienkie plastry, posypać vegetą i odstawić w zimne miejsce na 60 minut. Oczyszczoną, osuszoną rukole włożyć do miski. Dodać posiekane pomidory i obranego, pokrojonego w kostkę melona.
Dressing: w miseczce wymieszać oliwę, posiekana natkę, sok z cytryny i odrobinę soli.
Marynowane filety piec na mocno rozgrzanym posmarowanym olejem ruszcie lub patelni grillowej ok. 5 minut z każdej strony.
Na każdym talerzu ułożyć rukolę z melonem, na tym położyć kotlety z indyka, posypać prażonymi orzeszkami piniowymi i polać dressingiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER