Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Racuchy z sosem paprykowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
ser mielony 250 gramów
mleko 3 łyżek stołowych
kasza manna 0,75 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
papryka różnokolorowa 3 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
bulion drobiowu 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
zioła świeże według uznania

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z serem, mlekiem i kaszka, doprawić solą, pieprzem oraz gałką i odstawić na 10 minut.
Oczyszczona paprykę pokroić w dość dużą kostkę, a oczyszczoną cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce rozgrzanego oleju. Oprószyć mielona papryką i krótko zasmażyć. Wlać bulion i dodać kawałki papryki. Gotować pod przykryciem 10 minut, na małym ogniu. Doprawić do smaku.
Ubite na sztywno białka połączyć z ciastem. Ciasto nakładać na rozgrzany na patelni olej, formując owalne racuchy. Smażyć z obu stron. Podawać z sosem paprykowym udekorowane świeżymi ziołami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER