Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Luksusowe faworki

Opis:

najlepsze na karnawał:)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 130 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier waniliowy według uznania
cukier puder według uznania
olej według uznania
ocet 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
gęsta śmietana 2 łyżek stołowych
żółtka 7 sztuk
mąka 30 dekagramów

Wykonanie:

Z mąki,żółtek,śmietany,cukru i octu zagnieść ciasto jak na pierogi po czym przez kilka minut uderzać je wałkiem.Pozostawić na jedną godzinę w lodówce.Następnie bardzo cienko je rozwałkować pokroić na paski długości 10-12cm i szerokości 3-4cm.Każdy pasek naciąć na środku jeden pasek przewlekać przez otwór.Wkładać faworki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.Zaraz po usmażeniu wyjąc na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.Na koniec posypać cukrem pudrem i waniliowym.

Autor: doris_donia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER