Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Rolada biszkoptowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka tortowa 100 gramów
krokant 100 gramów
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
konfitura malinowa 1 sztuk
żelatyna 5 łyżek deserowych
cytryna 2 sztuk
śmietana kremowa 1,5 szklanek
ser mielony 500 gramów
cukier puder według uznania
krokant według uznania

Wykonanie:

Białka ubić z 4 łyżkami wody i 8 łyżkami cukru. Połączyć z żółtkami, makami, proszkiem oraz krokantem. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciepły biszkopt przełożyć na ściereczkę oprószona cukrem i zwinąć. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Z wyszorowany6ch cytryn otrzeć skórkę i wycisnąć sok.. Schłodzona śmietanę ubić z reszta cukru, wymieszać z rozpuszczona cytryna, serem, sokiem i skorka z cytryny. Odłożyć 2 łyżki konfitury, a resztę podgrzać. Biszkopt posmarować podgrzaną konfiturą i kremem, trochę kremu odłożyć do dekoracji. Roladę zwinąć i schłodzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem, udekorować rozetkami z kremu, resztą konfitury, krokantem i cytryna.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER