Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krajanka jogurtowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 1 szklanek
migdały mielone 1 łyżek stołowych
mąka 100 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 5 łyżek stołowych
żelatyna 7 łyżek deserowych
dżem porzeczkowy 1 sztuk
jogurt naturalny 3,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
owoce według uznania
mięta według uznania

Wykonanie:

Ubić białka z 8 łyżkami cukru. Połączyć z żółtkami, migdałami, mąkami, proszkiem i mlekiem. Ciasto przełożyć na blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zimne ciasto rozciąć na 2 placki. Spód posmarować połowa dżemu. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jogurt utrzeć z cukrem waniliowym i reszta cukru. Połączyć z żelatyną i ubita śmietaną. Na spodzie posmarować 2/3 kremu i przykryć drugim plackiem. Wierzch posmarować resztą dżemu oraz pozostałym kremem. Ciasto pokroić na porcje, a każda udekorować owocami i listkami mięty.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER