Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Kokosowy tort z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
blaty biszkoptowe 3 sztuk
śmietanka kremowa 2 szklanek
Śmietan-fix 3 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
wiórki kikosowe 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
owoce sezonowe 300 gramów
pralinki kokosowe 8 sztuk
galaretka brzoskwiniowa 2 sztuk

Wykonanie:

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i zagęstnikiem. wymieszać z sokiem i skórka z cytryny oraz wiórkami kokosowymi. Odłożyć 2 łyżki kremu, a reszta przełożyć biszkoptowe blaty. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i wystudzić.
Na wierzchu tortu rozłożyć pokrojone na kawałki owoce i zalać tężejąca galaretką. Wstawić do lodówki na 2,5 h. Przed podaniem tort udekorować rozetkami z odłożonego kremu oraz pralinkami kokosowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER