Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Faszerowany indyk

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
indyk 2 kilogramów
jabłka 2 sztuk
cielęcina mielona 150 gramów
mięso mielone drobiowe 300 gramów
wątróbki drobiowe 200 gramów
szalotki 4 sztuk
natka pietruszki według uznania
czosnek 2 ząbki
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone wątróbki pociąć na kawałki. Opłukanego, osuszonego indyka natrzeć solą, pieprzem i roztartym ząbkiem czosnku. oprószyć tymiankiem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. oczyszczone cebulki pokroić w kostkę. kilka opłukanych listków natki pietruszk8i drobno posiekać. oba mielone mięsa wymieszać z wątróbkami, cebulą i natką. Obrane jabłka pokroić na małe kawałeczki i dołożyć do farszu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. indyka napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć w brytfance i polać stopionym masłem. Podlać wodą i piec 1.5 - 2 godzin w 180 stopniach, polewając tworzącym się sosem z dna brytfanki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER