Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Bigos po mojemu

Opis:

Napiszę tylko tyle każdy bigos ma to do siebie że im go więcej razy odgrzewamy tym jest lepszy.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 3 kilogramów
mięso od szynki 1 kilogramów
kiełbasa 1 kilogramów
powidła śliwkowe 1 szklanek
pieprz według uznania
sół według uznania
ziele angielskie 3 sztuk
majeranek według uznania

Wykonanie:

Kapustę jeśli jest bardzo kwaśna płuczemy i wstawiamy ją aby się gotowała na wolnym ogniu.Oczywiście w dużym najlepiej emaliowanym garnku.Po czym czyścimy płuczemy i kroimy mięso nie za drobno,kroimy też kiełbasę.Po około 2 godzinach gotowania kapusty dodajemy mięso a po następnej godzinie kiełbasę(nie mieloną drobno).Gdy wymieszamy wszystko należy dodać powidła,przyprawy tak gotujemy jeszcze z godzinę i gotowe.

Uwagi:

Jest to moja aranżacja bigosu ja tak go gotuję.Wiadomo ktoś się zapyta dlaczego nie wrzucić wszystkiego od razu.ja tak robiłem dawniej ale jak wiemy kapusta kiszona musi się pogotować jeśli dodamy wszystko od razu istnieje ryzyko że wszystko się by nam rozgotowało.Uwaga jeśli chodzi o kiełbasę nie powinna to być kiełbasa drobno mielona.Bo po ugotowani jej nie znajdziemy.

Autor: robert32

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER