Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti po polsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
spaghetti 400 gramów
cebula 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
ser biały 400 gramów
boczek wędzony 150 gramów
olej według uznania
ocet winny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 1 pęczek

Wykonanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Umyte pomidory pokroić w półplasterki, a oczyszczoną cebulę w kosteczkę. Połowę cebuli wymieszać z pomidorami i doprawić na ostro solą oraz pieprzem. Skropić olejem, octem, dodać posiekana natkę i wymieszać. Odstawić na kilka minut. Resztę cebuli i boczek pokrojony w paseczki przysmażyć 4 minuty na 3 łyżkach oleju. Odcedzony makaron wymieszać z sałatką. Polać wysmażonymi skwarkami i posypać pokruszonym serem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER