Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
spaghetti 350 gramów
mięso mielone 300 gramów
orzeszki pini 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 50 gramów
jajka 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
sos pomidorowy 500 gramów

Wykonanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wymieszać mięso z orzeszkami, skórką z cytryny, posiekana natką, bułka tarta i jajkiem. Doprawić sola oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformować klopsiki, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu (5 minut) i osączyć.
Gotowy sos pomidorowy podgrzać z rondlu. Połowę wymieszać z odcedzonym makaronem, a do reszty włożyć klopsiki. Makaron rozłożyć na talerze, a na wierzchu ułożyć klopsiki z pozostałym sosem.

Uwagi:

Sos można przygotować samemu: posiekaną cebulę i ząbek czosnku zeszklić na oleju, dodać puszkę pomidorów, przyprawić oregano, bazylią, pieprzem i solą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER