Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z marynowanych buraków

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki marynowane 1 puszka
śliwki w occie 0,5 puszka
cebula czerwona 1 sztuk
rukola 100 gramów
migdały blanszowane 2 łyżek stołowych
ser kozi 200 gramów
ocet winny 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
oliwa 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Osączone śliwki wypestkować, a osączone buraki pokroić na ćwiartki lub grube plastry. Oczyszczoną cebule pokroić w piórka, rukolę umyć i osuszyć, a migdały posiekać. Na dużych talerzach rozłożyć pokrojone buraki i śliwki, następnie rukole, cebule i kawałki sera. Sałatkę posypać migdałami i polać sosem z octu, cukru i oliwy.

Uwagi:

Rukole można zastąpić sałatą frisee lub radicchio albo cykorią.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER