Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Zielony groszek z łososiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z łososia 4 sztuk
groszek konserwowy 2 puszka
wiórki kokosowe 2 łyżek stołowych
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych
kminek 0,25 łyżek deserowych
jogurt naturalny 4 łyżek stołowych
mięta 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umytą, osuszona rybę oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na patelni. Groszek osączyć. Na rozgrzanym w woku oleju podsmażyć przez minutę nasiona kminku, dodać groszek, 2 łyżki wody, szczyptę cukru i soli. Podgrzewać, mieszając, przez 3 minuty. Zdjąć z palnika, dodać wiórki, wymieszać. Groszek przełozy6c do talerzy, wymieszać z listkami mięty i jogurtem, a na wierzchu położyć łososia z plastrem limonki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER