Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Zupa z soczewicą II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
seler naciowy 1 łodyga
kminek mielony 2 łyżek deserowych
bulion warzywny 750 mililitrów
fasolka szparagowa zielona 1 puszka
pomidory krojone 1 puszka
soczewica 1 puszka
sok z cytryny 0,5 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a seler pokroić i podsmażyć na rozgrzanym w garnku oleju przez 5 minut. Wsypać kminek i smażyć jeszcze minute. Wlać bulion i dodać osączona fasolkę, soczewicę oraz pomidory. Podgrzewając, doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczypta cynamonu i papryki, sola oraz pieprzem.

Uwagi:

Soczewicę można zastąpić ciecierzycą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER