Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Łosoś pieczony z owocami i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cytryna 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek stołowych
filety z łososia 4 sztuk
brzoskwinie 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
rokpol 4 plastry
orzechy włoskie 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Z wyszorowanej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Oczyszczony czosnek posiekać i rozetrzeć z solą. Oliwę wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny, pieprzem oraz roztartym z sola czosnkiem. Umyte, osuszone filety rybne posmarować przygotowaną marynatą i odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Umyte jabłka i brzoskwinie przekroić na połówki. Z brzoskwiń usunąć pestki, a z jabłek wykroić gniazda nasienne. Połówki owoców pokroić na cząstki. Cztery duże kawałki folii aluminiowej wysmarować masłem. Na każdym filecie rybnym ułożyć na przemian cząstki jabłka i brzoskwini, a na wierzchu położyć po plasterku rokpola i posypać posiekanymi orzechami. Filety zawinąć w folie aluminiową tak, aby nad warstwą sera była wolna przestrzeń. Pakunki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 20 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER