Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti wykwintne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 400 gramów
cebula 1 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
szpinaki - listki 0,5 szklanek
czosnek 1 ząbki
spaghetti 400 gramów
ser żółty 150 gramów
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte pomidory pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebule posiekać i podsmażyć na połowie oleju, dodać pomidory i chwile razem dusić. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Na pozostałym oleju podsmażyć oczyszczony szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozdrobnionym czosnkiem. Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony polać pomidorowym sosem. Obłożyć szpinakiem i posypać startym na grubej tarce serem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER