Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Amerykańskie ciastka brownie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 50
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czekolada gorzka 350 gramów
masło 250 gramów
jajka 7 sztuk
orzeszki ziemne 300 gramów
cukier 500 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 325 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
śmietana kremowa 150 gramów
masło 50 gramów
wiórki kokosowe według uznania
polewa czekoladowa - mleczna 250 gramów

Wykonanie:

Połamana czekoladę roztopić z masłem. Orzechy oprócz kilku posiekać. Jajka roztrzepać z 500g cukru, cukrem waniliowym oraz solą, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać oraz zagnieść ciasto, dodać orzechy oraz przestudzoną czekoladę. Przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w 180 stopniach.
Śmietanę, połamaną polewę, 50g masła z wiórkami kokosowymi rozpuścić, ciągle mieszając. Przestudzona polewę wylać na ciasto i schłodzić. Skarmelizować 2 łyżki cukru, dodać pozostałe orzechy, wymieszać i wyłożyć na papier do pieczenia, schłodzić. Ciasto pokroić i ozdobić orzechami w karmelu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER