Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Pappardelle ze szpinakiem na oliwie z czosnkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron pappardelle Pastalsole 300 gramów
szpinak 150 gramów
czosnek 3 ząbki
oliwa z oliwek z oregano Primadonna 60 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony czosnek drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, dodać oczyszczony szpinak, mieszając, chwile dusić. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, osączyć i wymieszać ze szpinakiem. Od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER