Użytkowników online: 47
kulinaria
« Powrót  

Fusilli tricolore z szynką, oliwkami i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron fusilli tricolore Combino 300 gramów
szynka włoska Salumeo - plastry według uznania
oliwki czarne według uznania
oliwa z oliwek z oregano Primadonna 50 mililitrów
czosnek 2 ząbki
cebula dymka 2 sztuk
ser gorgonzola Lovilio 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony czosnek i cebule drobno posiekać. Oliwki osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać czosnek z dymką, dodać oliwki oraz rozdrobnione na mniejsze kawałki plastry szynki. Smażyć 5 minut, mieszając. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy. Osączony dodać do osączonych na patelni składników, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i zapiekać przez kilka minut. Dodać rozdrobniony na mniejsze kawałki ser, wymieszać i zapiekać na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER