Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Sernik po Amerykańsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 7 sztuk
masło 250 gramów
sucharki 250 gramów
cukier 300 gramów
mąka 50 gramów
serek śmietankowy 800 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
śmietana 300 gramów
ser mielony 750 gramów
skórka z cytryny - otarta 2 sztuk
mąka ziemniaczana 75 gramów
cytryna 1 sztuk
limonka 1 sztuk

Wykonanie:

Roztopić 100g masła i połączyć z pokruszonymi sucharami. Masę przełożyć do natłuszczonej formy posypanej bułką tartą, wyrównać łyżka i schłodzić.
Utrzeć miękkie 150g masła, cukier i cukier waniliowy, dodając stopniowo, serek śmietankowy, twaróg, śmietanę, skórkę z cytryny, jajka oraz mąki. Dobrze połączona masę rozłożyć na spodzie z sucharów. Piec ok. 10 minut w 200 stopniach. Zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec jeszcze ok. 75 minut, wystudzić. Sernik pokroić na 12 kwadratów. Każdy przekroić ukośnie na pół tak, aby powstały trójkąty. Wyszorowaną cytrynę i limonkę pokroić na cząstki. Każde ciastko udekorować na wierzchu cytrusami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER