Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pulchny serowiec z wiśniami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 8 sztuk
cukier 350 gramów
masło 350 gramów
śmietana kremówka 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
likier jajeczny 125 mililitrów
płatki migdałowe 2 łyżek stołowych
wiśnie 500 gramów

Wykonanie:

Miękkie 100g masła utrzeć ze 100g cukru i cukrem waniliowym, dodając kolejno 4 jajka oraz ser, śmietanę i budyń. Miękkie 250g masła utrzeć z 250g cukru, kolejno dodając 4 jajka, wsypywać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec połączyć z likierem jajecznym. Ciasto rozłożyć w średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć równomiernie wydrylowane wiśnie, przykryć je masą serową, a na wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Wystudzone obficie posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER