Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Pieczone ziemniaki faszerowane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
oliwa ziołowa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
twarożek wiejski granulowany 200 gramów
jajka 2 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
fasola czerwona 1 puszka
ziemniaki 4 sztuk

Wykonanie:

Wyszorowane, osuszone ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 45 minut w 200 stopniach, aż będą miękkie. Fasole osączyć z zalewy. Oczyszczona cebule i czosnek drobno posiekać, a pomidory pokroić w niewielka kostkę, odrzucając pestki. Ogórki oraz obrane ze skorupek jajka pokroić w kostkę. Do miski włożyć rozdrobnione składniki, dodać twarożek, zioła, sól oraz pieprz do smaku. Skropić oliwą i wymieszać. Upieczone ziemniaki odwinąć z folii, ułożyć na talerzu i przekroić wzdłuż na pół. Miąższ lekko rozgnieść widelcem, a na wierzchu ułożyć porcję nadzienia i podawać.

Uwagi:

Jajka uprzednio ugotować.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER