Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Bigos z cukinii

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
kiełbasa wędzona 50 dekagramów
cebula 3 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
papryka czerwona 4 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
sól 2 łyżek deserowych
kostki rosołowe 2 kostek
pieprz według uznania
vegeta według uznania

Wykonanie:

1,CUKINIĘ POKROIĆ W GRUBSZĄ KOSTKĘ
2,KIEŁBASĘ POKROIĆ W PLASTERKI
3,PAPRYKĘ POKROIĆ W PLASTERKI
4,CEBULĘ POKROIĆ W KRĄŻKI
W WIĘKSZYM GARNKU ZAGOTOWAĆ LITR WODY , NASTĘPNIE DODAĆ KOSTKI ROSOŁOWE. CEBULĘ PODSMAŻYĆ NA PATELNI AŻ BĘDZIE MIĘKKA. DO UGOTOWANEGO ROSOŁKU WSYPAĆ PAPRYKĘ GOTOWAĆ AŻ ZMIĘKNIE NASTĘPNIE DODAĆ CEBULĘ , GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU. NA PATELNI PODSMAŻYĆ KIEŁBASĘ, NASTĘPNIE DODAĆ DO GOTOWANYCH WARZYW NA KOŃCU DODAĆ CUKINIĘ. WSZYSTKO RAZEM GOTOWAĆ KILKA MINUT AŻ CUKINIA SIĘ ZACZNIE ROZPADAĆ.PRZYPRAWIĆ. ZAPRAWIĆ KONCENTRATEM POMIDOROWYM, PODGOTOWAĆ KILKA MINUT. SMACZNEGO !!!

Uwagi:

JEŚLI KTOŚ STWIERDZI ZE BIGOS JEST ZA RZADKI MOŻE PRZYGOTOWAĆ ZAPRAWKĘ Z WODY I MĄKI. NAJLEPIEJ SMAKUJE DRUGIEGO DNIA ( O ILE COŚ ZOSTANIE :-) )

Autor: pyza1986

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Bielsko

Data: 2010-12-03

Inna znana nazwa to Leczo smak cukini jest nieokielznany polecam -Leczozerca

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER