Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Ryba po grecku z rodzynkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
rodzynki według uznania
por 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
marchew 1.5 kilogramów
filety rybne 4 sztuk

Wykonanie:

Rybkę przyprawić sola i pieprzem,obtoczyć w jaku i bułce tartej,następnie usmażyć.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach,por pokroić,ale tylko białą część:)wszystkie warzywa wrzucić do garnka z odrobina oliwy lub oleju.Dusić na lekkim ogniu,często mieszając.Po około 10 min dodać rodzynki według uznania(ja dodaje mała garść)i 1 łyżkę koncentratu pomidorowego.Przyprawić delikatnie Vegeta.Jeśli jest taka potrzeba podlać małą ilością wody.Dusić około 30 min,aż marchew będzie miękka(ale nie ciapowata)często mieszając.Przygotować średnio głębokie naczynie,jako pierwsza warstwę położyć marchew,na nią rybkę,a następnie pokryć ja reszta marchwi.poczekać,aż ostygnie i wstawić do lodówki(chyba ze ktoś lubi na ciepło:))
Smacznego

Autor: sylwia150

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ania

Data: 2011-12-23

mmm pysznie brzmi;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER