Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sernik gotowany z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 2 litrów
śmietana 0,5 litrów
jajka 5 sztuk
masło 1 kostek
cukier puder 1 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
blat biszkoptowy 1 sztuk
owoce 300 gramów
galaretka owocowa 1 sztuk

Wykonanie:

Zagotować mleko z cukrem waniliowym. Jajka zmiksować z gęstą śmietaną i wlać na gotujące się mleko. Gotować, mieszając, aż wytrąci się mleko. przecedzić przez sito wyłożone gazą, wystudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po łyżce zimnego twarogu, ucierając, aż masa zrobi się jednolita. Na końcu dodać wydrylowane wiśnie i winogrona, wymieszać. Tortownicę średniej wielkości wyłożyć biszkoptem, a na nim rozłożyć masę, wyrównać. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na schłodzone ciasto. Wstawić do lodówki.

Uwagi:

Blat biszkoptowy można zastąpić małymi biszkoptami.
Owoce: wydrylowane wiśnie, winogrona.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER