Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Herbaciane tiramisu z truskawkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 200 gramów
serek mascarpone 200 gramów
napar herbaty 1 szklanek
alkohol 2 łyżek stołowych
biszkopty 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
truskawki 30 sztuk

Wykonanie:

Wrzątkiem sparzyć jajka i szybko ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z żółtkami i serkiem. Do ostudzonej herbaty (najlepiej truskawkowej), dodać alkohol i wymieszać. Biszkopty maczać w herbacie i układać w pucharkach lub w miseczkach na przemian z masą serowo-jajeczną (na wierzchu powinna być masa). Wstawić na 60 minut do lodówki. Oczyszczonymi, osuszonymi truskawkami udekorować tiramisu w pucharkach.

Uwagi:

Alkohol: rum, brandy, whisky.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER