Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Tiramisu z migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biszkopty - podłużne 25 sztuk
likier migdałowy 4 łyżek stołowych
mango 1 puszka
żelatyna 5 łyżek stołowych
twarożek 750 gramów
śmietana 150 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cukier 100 gramów
laska wanilii 1 sztuk
śmietana kremowa 200 gramów
płatki migdałowe 25 gramów
cukier puder 2 łyżek deserowych
maliny według uznania

Wykonanie:

Formę o wymiarach 18 x 35 cm posmarować tłuszczem i wyłożyć nią 15 biszkoptami. Pokropić je likierem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Mango zmiksować. Twaróg utrzeć z gęsta śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym, sokiem z cytryny i miąższem z laski wanilii. Połączyć ze zmiksowanym mango. Żelatynę rozpuścić na ogniu i połączyć z 6 łyżkami kremu, a potem mieszając, dodać do pozostałego kremu. wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno i porcjami dodawać do tężejącego kremu. Ok. 2/3 kremu rozłożyć na biszkoptach, wygładzić. 10 biszkoptów ułożyć na masie i nałożyć na wierzch pozostały krem. Wstawić do lodówki na 3h. Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu na złoty kolor. Ciasto podzielić na 15 porcji. Każdy kawałek posypać ostudzonymi migdałami oraz cukrem pudrem i udekorować malinami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER